Plurilinguálna a plurikultúrna dimenzia vo výučbe cudzích jazykov - Bocková, Viera
Renesancia začlenenia kultúrnej dimenzie do výučby komunikácie v cudzích jazykoch. Uvedomenie si vlastnej identity, ktorá je syntézou niekoľkonásobných identít. Cieľom je dosiahnuť, aby sa študent obohatil o potenciál, ktorý je uložený v jeho niekoľkoúrovňovej identite a využil ho na porozumenie niekoľkonásobnej identity ostatných členov multikultúrnej spoločnosti.