Vybrané atribúty volebných systémov moderných demokracií - Derevjaník, Peter
Moderné demokracie sú vo svojej podstate založené na zastupiteľskom postúpení moci, volebných mechanizmoch a obmedzenej vláde väčšiny. Autor hľadá odpoveď na otázku, či existuje volebný systém, ktorý by reflektoval na všetky požiadavky spoločnosti a akým spôsobom volebný systém ovplyvňuje jednotlivé prvky, ktoré sú jeho súčasťou. Štyri atribúty ideálneho volebného mechanizmu. Stabilná vláda. Volebné systémy používané v podmienkach Slovenskej republiky.