Záujmy krajín ACP v dohodách o hospodárskom partnerstve s EÚ (EPAS) - Dobošová, Viera
V roku 2008 vstúpia do platnosti dohody o hospodárskom partnerstve (EPAs) medzi krajinami ACP (Afrika, Karibik, Tichomorie) a EÚ. Od začiatku platnosti nových dohôd EÚ otvorí svoj trh úplne pre vývozy z krajín ACP vo všetkých sektoroch. Krajiny ACP otvoria svoje trhy na 80 percent po uplynutí 12-18 ročného prechodného obdobia. Východiská záujmov krajín ACP v rokovaniach s EÚ. Vybrané špecifické ciele ACP v rokovaniach o EPA. Ekonomické záujmy krajín ACP. Finančná pomoc EÚ - ACP.