Evropská dopravní politika - kritika a geografické hodnocení - Seidenglanz, Daniel
Dosiahnutie udržateľného rozvoja ako hlavný cieľ európskej dopravnej politiky. Kritika európskej dopravnej politiky. Pojem konkurencieschopnosti v európskej dopravnej politike spojený s redukciou nákladov podnikania v dôsledku výstavby novej infraštruktúry. Dostupnosť periférnych regiónov Európskej únie. Polemika s dielčími cieľmi a konkrétnymi opatreniami európskej dopravnej politiky. Pozitívne hodnotenie európskej dopravnej politiky. Rozvoj regionálnych centier.