Železniční doprava jako faktor regionálního rozvoje - Marada, Miroslav
Výstavba železničných tratí v 2. polovici 19. storočia a významné zlepšenie dopravnej dostupnosti dotknutých lokalít. Úloha dopravnej infraštruktúry v regionálnom rozvoji. Vplyvy priame, nepriame, distribučné a odsávacie vplyvy dopravnej infraštruktúry. Dopad železničnej infraštruktúry na rôznych úrovniach. Hodnotenie vycestovania za prácou podľa použitého dopravného prostriedku so zameraním na železničnú dopravu. Racionálne prehodnotenie funkčného významu železničnej dopravy.