Vybrané problémy zmluvného systému de lege lata a de lege ferenda - Jurčová, Monika
Rekodifikácia slovenského občianskeho práva a faktory, ktoré ju ovplyvňujú. Monistický vs. dualistický systém. Súčasnosť a budúcnosť integrácie komunitárneho práva, najmä v oblasti ochrany spotrebiteľa. Vybrané problémy všeobecného záväzkového práva. Pomenované zmluvné typy. Darovanie a obstarávateľské zmluvy de lege ferenda. Pojem "služba". Kontinuita.