Pozícia železničnej dopravy na Slovensku - stagnácia alebo úpadok? - Horňák, Marcel
Pretrvávajúce deformácie vyplývajúce z nedostatočnej harmonizácie spoločnej dopravnej politiky krajín Európskej únie, ktorých najvážnejším následkom je nevyvážený rozvoj rôznych druhov dopravy. Nová Biela kniha z roku 2001, ktorá upozorňuje na potrebu vytvorenia rovnováhy medzi druhmi dopravy pomocou investičnej politiky. Tranzitná poloha Slovenska a zhodnotenie reálnych možností v doprave. Najvýznamnejšie dopravné koridory v stredoeurópskom priestore. Investičné výdavky do dopravnej infraštruktúry na území Slovenska. Vývoj trhu nákladnej dopravy v SR. Šance pre osobnú železničnú dopravu. Objem osobnej dopravy v SR (1995-2005). Výkon osobnej dopravy v SR (1995-2005).