Rozhodovacie procesy v Európskej únii - Mokrá, Lucia
V rozhodovacích procesoch EÚ majú špecifické postavenie Európska komisia, Európsky parlament a Rada Európskej únie. Postavenie trojuholníka Komisia - Rada -Parlament v rozhodovacom procese Spoločenstiev. Konzultačný postup, kooperačný postup, spolurozhodovací postup. Súhlas Európskeho parlamentu. Okrem legislatívnych procesov sú známe v rozhodovania európskych inštitúcií aj ďalšie rozhodovacie mechanizmy - informačná procedúra, procedúra prijímania rozpočtu, zmierovacia procedúra.