Aktuálne otázky problematiky korupcie v Slovenskej republike - Skovajsová, Hana
Základné teoretické východiská korupcie. Vznik korupcie, pojem korupcia a jeho charakteristika. Korupcia v podmienkach spoločenskej praxe. Príčiny vzniku korupcie a jej prejavy. Korupčný vzťah a základná charakteristika jeho subjektov. Problematika korupcie v SR. Prieskum vybraných organizácií - výskyt korupcie. Index vnímania korupcie 2006. Vývoj korupcie v krajinách V4 za posledné roky. Boj proti korupcii, opatrenia na boj.