USA a globálne hrozby: stratégia boja proti ZNH a terorizmu - Šutiaková, Zuzana
Vplyv globalizácie na bezpečnostné funkcie štátu so zameraním na zbrane hromadného ničenia. USA: definícia globálnych hrozieb v roku 2006/2007 s dôrazom na ZNH/terorizmus. Ako USA reagujú. Obrana a použitie vojenských prostriedkov. DPRK a Irán, americký prístup k týmto krajinám. Spolupráca Spojených štátov a USA v oblasti civilnej jadrovej spolupráce. Americká protiraketová obrana. Čínsky test proti-satelitnej zbrane. Putinove vystúpenie v Mníchove.