Effectiveness of the development policy in the countries of the Visegrad group (V4) - Wusterová, Karla
V úspešnosti formovania rozvojovej politiky sa začínajú objavovať rozdiely medzi krajinami V4. Za najúspešnejšiu možno považovat SR, ktorej sa podarilo dosiahnuť pokrok v inštitucionálnom zabezpečení poskytovania rozvojovej pomoci. Aj naďalej zostáva jedinou krajinou v rámci tohto zoskupenia, ktorej sa podarilo prijať návrh zákona k oficiálnej rozvojovej pomoci a úspešne centralizovať poskytovanie rozvojovej pomoci. Ostatné krajiny V4 sa stále nachádzajú v procese hľadania a kryštalizácia ich vlastných názorov na rozvojovú politiku ešte nie je ukončená.