Čerstvé potraviny opúšťajú hypermarkety
Výsledky štúdie o vývoji nákupných preferencií českých domácností Shopping Monitor 2008 ukazujú, že veľkoplošné predajne si trvalo posilňujú svoju pozíciu na trhu. Strácajú však zákazníkov v citlivých kategóriách tovaru. Rast špecializovaných predajní.