Brusel je k logistike štedrý - Prikryl, Pavol
V súčasnosti poskytuje EÚ len jediný program, ktorý sa priamo dotýka logistiky. Existujú však podporné programy, ktoré s ňou súvisia nepriamo. Väčšinou ide o programy, ktoré majú pomôcť pri odstraňovaní nedostatkov v dopravnej infraštruktúre. Týkajú sa výstavby ciest a diaľníc, majú za úlohu skvalitniť a rozšíriť železničnú infraštruktúru a pod. Štrukturálne fondy, Kohézny fond. Podporné programy TEN-T, Marco Polo a NAIADES.