Vplyv nových pravidiel solventnosti na investičnú politiku poisťovní - Vachálková, Ingrid
Cieľ projektu Solvency II. Pravidlá zohľadňujú individuálnu rizikovú pozíciu každej poisťovne. Objem podstúpených rizík na strane aktív bude musieť byť krytý vlastnými kapitálovými prostriedkami na strane pasív poisťovne. Dopady na trh s obligáciami, nehnuteľnosťami, na akciový trh a na ostatné formy investovania. Dopady na kurzové riziko, na krízy kapitálového trhu. Interdependencia nových pravidiel solventnosti s inými právnymi normami.