Ekonometrické prognózovanie vývoja miezd vo vybraných krajinách EÚ - Surmanová, Kvetoslava
Analýza vzťahu „mzdy - ekonomický rast“ v 10 vybraných krajinách Európskej únie (EÚ). Prostredníctvom ekonometrických modelov naprognózovanie vývoja minimálnej mzdy na najbližšie obdobie. Použitie metód panelových dát, z dôvodu výhod, okrem iného i zohľadnenie prierezových vplyvov, ktoré sú špecifické pre každú zo skúmaných krajín.