Porovnanie výnosu a rizika garantovaných stratégií - Tuš, Branislav
Garantované fondy. Porovnávanie výhod a nevýhod rôznych druhov garantovaných stratégii z pohľadu rizika a výnosu. Medzi najznámejšie patrí CPPI (Constant Proportion Portfólio Insurance) stratégia. Porovnanie stratégie CPPI so stratégiami, ktoré pôvodnú metódu CPPI modifikujú. Analýza ukazuje, že voľba parametrov metódy má významný vplyv na výkonnosť a celkovú hodnotu portfólia garantovanej stratégie.