Platobná neschopnosť zamestnávateľa, nároky zamestnancov - Kaveschánová, Silvia
Zákon o sociálnom poistení konkretizuje uspokojovanie nárokov zamestnancov z pracovnoprávnych vzťahov u platobne neschopných zamestnávateľov zo systému garančného poistenia. Garančné poistenie je typom sociálneho poistenia, na ktorom sa povinne zúčastňuje každý zamestnávateľ. Vznik a zánik garančného poistenia pre zamestnávateľa. Nárok zamestnanca na vznik dávky garančného poistenia.