Suboptimálne postupy pri riešení rozvozného problému s delenou dodávkou - Horáčková, Lucia
Rozvozný problém s delenou dodávkou je modifikáciou rozvozného problému. Spočíva v optimalizácii rozvozných trás v komunikačnej sieti obsahujúcej miesto počiatku všetkých trás a daný počet miest, ktorý je nutné zahrnúť do rozvozných trás, pričom každý zákazník môže byť obslúžený viacerými vozidlami. Úlohou je minimalizovať prejazdenú vzdialenosť a obslúžiť všetkých zákazníkov.