Vzťah manažmentu a controllingu - Poniščiaková, Oľga
Pojem controlling, controlling ako podsystém riadenia má vysoké ambície podporovať manažment v efektívnom riadení. Charakteristika finančného riadenia vo väzbe na controlling. Financovanie zo zisku, financovanie z odpisov, získavanie externých zdrojov. Controller nezodpovedá za firmu, ani ju neriadi. Čím je vzdialenosť controllingu od vedenia menšia, tým väčšia je jeho autorita. Porovnanie controllingu s tradičnou metódou riadenia. Pre controlling je dôležitá orientácia smerom k optimalizácii daných úloh.