Modely diskrétní binární volby - Lejnarová, Šárka
Analýza modelov diskrétnej binárnej voľby: lineárny pravdepodobnostný model (LPM), logitový model a probitový model. Sú skúmané z teoretického hľadiska, aká je ich podstata, aké sú ich špecifiká a problémy. V praktickej časti je riešená problematika triedenia odpadu. Aplikácia jednotlivých modelov na získané dáta a snaha o vysvetlenie, na čom závisí voľba jedinca medzi „triedim odpad“ a nebo „netriedim odpad“.