Aplikace modifikovaného IS-MP-IA modelu ekonomiky ČR v prognózování - Ráčková, Adéla
Zahrnutie ekonomických charakteristík EÚ do modifikovaného IS-MP-IA modelu ekonomiky ČR zlepšuje interpretáciu modelu. Odhadnuté IS a MP krivky znázorňujú vplyv EÚ na českú ekonomiku (resp. český HDP). Použitie GARCH modelov je vhodné pre odhad modifikovaného IS-MP-IA modelu a následnú predikciu vývoja základných makroekonomických veličín, ktoré ovplyvňujú ekonomiku ČR pred i po vstupe do EÚ.