Stav a vývoj verejnej osobnej dopravy - Tisoňová, Gabriela
Analýza jestvujúceho stavu a vývoja verejnej osobnej dopravy a zmeny, ktorými bude od roku 2008 prechádzať regionálna železničná osobná doprava, kedy sa začne napĺňať uznesenie vlády č. 377/2005 k návrhu koncepcie osobnej autobusovej a železničnej dopravy, s dôrazom na systémové riešenie financovania výkonov vo verejnom záujme. Návrh presunu kompetencií a legislatívne opatrenia. Potreba finančných prostriedkov na úhradu straty v rokoch 2008-2010 za regionálne vlaky v rámci jedného kraja.