Dohody o hospodárskom partnerstve Európskej únie - Dobošová, Viera
Základné problémy týkajúce sa prebiehajúcich hospodárskych rokovaní medzi Európskou úniou a krajinami Afriky, Karibiku a Tichomoria (AKT). EPA - Economic Partnership Agreements a koncept interregionalizmu. Problém liberalizácie obchodu a rozvoja. Dohoda z Cotonou a dohoda z Lomé. Pravidlá WTO a EPA. Potreba reformy právneho základu obchodných vzťahov EÚ a krajín AKT. Možné negatívne dopady EPA na rozvoj krajín AKT. Možné pozitívne dopady EPA na rozvoj krajín AKT.