Jak (ne)měřit kvalitu života - Syrovátka, Miroslav
Cesta k ľudskému rozvoju. Metodika výpočtu HDI - indexu ľudského rozvoja. Tri zložky HDI - dĺžka života, vedomosti(vzdelanie) a životná úroveň. Postup výpočtu. Vývoj metodiky. Vývoj HDI vo vybraných krajinách. Porovnateľnosť v čase. Krajiny s vysokým ľudským rozvojom. Dimenzie ľudského rozvoja. Životné prostredie a udržateľnosť rastu. HDI ako "obraz sveta". Zakrytie nerovností v rámci krajín. Teoretické základy HDI.