Newton a karteziánska fyzika - Kvasz, Ladislav
Vplyv karteziánskej fyziky na nasledujúce generácie učencov. Karteziánske princípy Newtonovej fyziky. Vzťah medzi newtonovskou a karteziánskou fyzikou a dejiny vedy a filozofie.