Industrializácia Slovenska a životné prostredie v období komunistického režimu - Barnovský, Michal
Náčrt niektorých súvislostí medzi industrializáciou Slovenska po druhej svetovej vojne a životným prostredím. Nové podmienky priemyslu na Slovensku po vzniku Československa. Ekologický aspekt industrializácie Slovenska.