Arizácia na Slovensku 1939-1945 - Hallon, Ľudovít
Dejiny arizácie na Slovensku po roku 1938. Prvé koncepcie v období autonómie Slovenska. Prvá fáza arizácie tzv. "evolučnou" cestou v rokoch 1939-1940. Druhá fáza arizácie tzv. "revolučnou" cestou v rokoch 1940-1942 ( Zákon č.113 o židovských podnikoch, známy ako prvý arizačný zákon, prijatý 25. apríla 1940). Proces exploatácie židovského majetku slovenským štátom v rokoch 1942-1945.