Jak se rodila, kam směrovala a proč byla potlačena tzv. Šikova reforma (vzpomínky novináře a ekonoma) - Šulc, Zdislav
Druhý pokus o reformu modelu mechanizmu fungovania zoštátnenej, centrálne plánovanej ekonomiky.Tento systém pôsobil v Československu od roku 1953. Reforma je spájaná s menom O. Šika, riaditeľa Ekonomického ústavu ČSAV. Informácia o projektoch ďalšieho predpokladaného postupu pri prechode od centrálne plánovanej ekonomiky k peňažno-trhovej. Ich realizáciu zastavila invázia vojsk Varšavskej zmluvy.