Americká ekonomika na prahu Velké hospodářské krize Hospodářská politika 20. let - Tajovský, Ladislav
USA a medzinárodný ekonomický systém v 20. rokoch. Inštitucionálna štruktúra povojnovej ekonomiky. Hospodárska politika republikánských administratív. Kooperatívny individualizmus Herberta Hoovera. Základné rysy konjunktúry 20.tych rokov. Rozmach masovej spotreby. Koncentrácia vlastníctva. Zmeny v bankovom sektore. Premeny spoločenskej štruktúry v 20-tych rokoch. Problémy agrárneho sektoru.