Pakt stability a rastu - Lipková, Ľudmila
Problematika jedného z aspektov fungovania Európskej menovej únie - dodržiavania konvergenčných kritérií, ktoré upravuje Pakt stability a rastu. Prax ukázala, že rigorózne podmienky Paktu stability a rastu nie je možné vždy efektívne napĺňať, a preto EÚ pristúpila k jeho reforme. Jadro príspevku tvoria otázky problémov spojených s dodržiavaním Paktu stability a rastu.