Význam sociálne zodpovedného podnikania v regionálnom rozvoji - Pongráczová, Eva, 1971-
Spoločensky zodpovedné podnikanie (Corporate Social Responsibility – CSR) postupne získava širšiu akceptáciu a uplatnenie v každodennej praxi. Počet firiem, ktoré sa usilujú o takú obchodnú stratégiu a aktivity, ktoré sledujú okrem ziskovosti, t. j. ekonomického cieľa aj environmentálne a sociálne ciele, neustále rastie. Sledovaním „neekonomických cieľov“ sa podnikateľské subjekty zapájajú do podpory a rozvoja miestnej komunity, čo prinesie úžitok nielen firme ale aj celej spoločnosti.