Inovácie v ekonomickom vzdelávaní na gymnáziách - Novák, Jaromír, 1978-
Ekonomické vzdelávanie na gymnáziách v súčasnosti. Učebný predmet náuka o spoločnosti. Potrebné inovácie v ekonomickom vzdelávaní na gymnáziách. Úvahy o transformácii predmetu náuka o spoločnosti na niekoľko samostatných predmetov všeobecnovzdelávacej povahy. Odporúčanie na zaradenie predmetu ekonomika ako povinného na gymnáziách. Obsah ekonomického vzdelávania na gymnáziách zameraný na praktické otázky.