Odchod ľudí z mesta - prechodný či trvalý stav na Slovenku? - Gajdoš, Peter
Problematika odchodu, úniku ľudí z mesta má svoju históriu, stručne z histórie problému. Postindustriálne mestá - kríza alebo transformácia. Sociálne a priestorové zmeny v mestách na Slovensku. Odchod z mesta - zdroje, motívy, súvislosti. Sociálne a kultúrne kontexty a dôsledky suburbanizácie na vidiecke prostredie. Ďalší vývoj suburbanizácie.