Kvalitatívny vplyv priamych zahraničných investícií na hostiteľskú krajinu - Fifeková, Martina
Priame vplyvy priamych zahraničných investícií (PZI). Vyššia výkonnosť nadnárodných spoločností. Agregovaný vplyv PZI na ekonomický rast. Vplyvy PZI na trhy výrobných faktorov. Vplyv na mzdovú úroveň. Vplyv nadnárodnej korporácie na kvalifikáciu. Nepriame vplyvy PZI - externality. Vplyvy PZI v ekonomickej, ekologickej a sociálnej oblasti.