Teoretické východiská populačného starnutia a retrospektívny pohľad na starnutie Európy - Káčerová, Marcela
Populačné starnutie je jednou zo základných čŕt populačného vývoja súčasnosti, jeho dosah pre budúcnosť. Veková štruktúra a populačné starnutie - terminologický aparát. Teória demografického prechodu a starnutie. Demografický prechod a európsky populačný vývoj.