Odpisovanie hmotného majetku prenajatého formou finančného prenájmu - Šulovská, Miriama, 1980-
Pri odpisovaní majetku obstaraného formou finančného lízingu sa účtovná jednotka riadi ustanoveniami zákona o dani z príjmov. Ročný odpis sa určuje na celé kalendárne mesiace. V roku začatia a ukončenia odpisovania môže účtovná jednotka uplatniť ročné odpisy len vo výške pripadajúcej na toto zdaňovacie obdobie. Odpis je počítaný rovnomerne v závislosti od počtu mesiacov trvania prenájmu. Príklad.