Vplyv klimatických zmien na poisťovací priemysel - Palacková, Dana
Potenciálne vplyvy prebiehajúcich klimatických zmien na hospodárenie a risk manažment poisťovní. Postoje k spôsobom ich riešenia. Vplyv globálneho otepľovania na klimatické prostredie. Globálne otepľovanie a poisťovací priemysel. Katastrofické riziká vo vybraných krajinách. Manažment rizík vyplývajúcich zo zmeny poveternostných podmienok. Klimatické riziká ako zdroj nových príležitostí.