Konkurenční síly formující strategii firmy
Úlohou stratégov firiem je porozumieť konkurencii a nájsť spôsob ako jej čeliť. Konkurenčný boj o zisky. Rivalita konkurentov a hrozba vstupu nových rivalov do odvetvia. Sila vyjednávania dodávateľov, sila vyjednávania zákazníkov. Substitučné výrobky alebo služby.