Zahranično-politické vzťahy Moldavskej republiky s Európskou úniou, USA, NATO a Ruskou federáciou - Raneta, Leonid, 1982-
Zahranično-politické smerovanie Moldavska. Vzťahy Európskej únie s Moldavskom. Európska susedská politika ako realistický rámec pre spoluprácu a posilňovanie vzťahov s Moldavskom. Vzťahy USA - Moldavsko. Dôraz na bezpečnosť a vyriešenie konfliktu v Podnestersku. Vzťahy NATO - Moldavsko. Vzťahy Ruskej federácie s Moldavskom.