Nacionalizmus - uprednostňovanie vlastného národa a vlastnej skupiny - Újová, Adriana
Problematika nacionalizmu. Používanie termínu nacionalizmus vo viacerých významoch. Uprednostňovanie vlastného národa a preferovanie vlastnej skupiny, možnosť voľby národnej príslušnosti a slobodné rozhodnutie patriť k národu.