Pohľad do dejín hotelierstva - Mištík, Richard
Tradícia ubytovacích zariadení. Rozvoj hotelierstva v 19. storočí. Priemyselná revolúcia a jej vplyv na nárast cestujúcich. Otvorenie niektorých z najslávnejších hotelov sveta (hotel Ritz v Paríži). Hotelierstvo v 20. storočí.