Indikátory sektora domácností v systéme národných účtov ESA '95 - Jakubcová, Zuzana
Základnými subjektami ekonomického prostredia sú inštitucionálne jednotky, ktoré majú právnu subjektivitu a vedú uzavreté účtovníctvo. Inštitucionálne jednotky sa zoskupujú do sektorov národnej ekonomiky. Existuje 5 sektorov národnej ekonomiky (nefinančné korporácie, finančné korporácie, štátna správa, domácnosti, neziskové inštitúcie slúžiace domácnostiam). Sektor domácností, architektúra účtov sektora domácností. Analýza tvorby a štruktúry hrubého disponibilného dôchodku. Relatívne ukazovatele spotreby sektora domácností. Porovnanie konečnej spotreby a hrubých úspor domácností.