Porovnanie krajín OECD pomocou bodovej analýzy - Komáromy, Peter
Autor zisťuje, ktoré krajiny patria k tým najvyspelejším a ktoré k tým najmenej vyspelým v rámci OECD a tiež na akej úrovni sa nachádza Slovensko v porovnaní s týmito krajinami. Charakteristika OECD ako objektu hodnotenia (história, orgány, členské krajiny...) Bodová analýza ako hodnotiaca metóda. Slovensko je v druhej polovici rebríčka hodnotenia krajín, v porovnaní krajín V4 sme na druhom mieste za Českom.