Príčiny vzniku inflácie - König, Brian, 1983-
Inflácia je jav veľmi zložitý a komplexný z hľadiska jej vzniku. Existuje mnoho faktorov a aspektov, ktoré podnecujú jej vývin. Autor sa zameriava na priblíženie najznámejších teórií vzniku inflácie, pričom stručne opisuje pohľady niektorých ekonómov na príčiny vzniku inflácie. Dopytom ťahaná inflácia. Klasická škola, Keynesovská škola. Nákladmi tlačená inflácia. Phillipsova krivka. Kvantitatívna teória peňazí. Cenovo-inflačné očakávania. Mzdovo-cenová špirála.