Neurónové siete na predpovedanie časových radov - Kršjak, Miroslav
Údaje zaznamenané v čase - časové rady, ich analýzou je možné vysvetliť priebeh hodnôt časového radu alebo predpovedať budúce hodnoty. Neurónove siete dosahijú najlepšie výsledky pri predpovediach časových radov. Nájdenie správneho modelu neurónovej siete predstavuje veľa pokusov-omylov, avšak výsledok je lepší ako pri klasickom štatistickom prístupe k predikcii.