Analýza slovenských komerčných poisťovní na základe prevádzkových nákladov, počtu zamestnancov a predpísaného poistného - Grmanová, Eva
Analýza slovenských komerčných poisťovní v rokoch 2003, 2004 a 2005 na základe vzťahu prevádzkových nákladav a počtu zamestnancov k predpísanému poistnému. Na hodnotenie je využitá metóda analýzy obalu dát a metóda zhlukovej analýzy. Údaje použité pri analýze sú čerpané z výročných správ konkrétnych poisťovní z roku 2003, 2004 a 2005.