Outplacement teorie a praxe v podmínkách České republiky - Sehnalová, Alena
Snaha o preklad tohto termínu nevyšla. Používa sa opis - starostlivosť o odchádzajúcich zamestnancov, podpora odchádzajúcich zamestnancov, či pomoc tím, ktorí odchádzajú nie z dôvodu vlastnej nedostatočnosti, ale z dôvodu reorganizácie. Historický exkurz. Koncept outplacementu robil v Česku spočiatku obrovský problém hlavne staršej generácii, dnes sa ukazuje, že ani mladí nie sú na prípadné zmeny pripravení. Prečo investovať do outplacementu.