Liberalizmus versus bezpečnostné riziká v medzinárodných vzťahoch - Barát, Peter
Bezpečnostná problematika. Liberálno-idealistický prístup k problematike bezpečnostných vzťahov. Vymedzenie pojmu bezpečnosť. Chápanie hrozby. Problematika rizík liberalizmu v súčasných medzinárodných vzťahoch.