Islamský fundamentalizmus ako politický prostriedok zakotvujúci princípy islamu - Vokálová, Emília
Charakteristika islamu, jeho rozšírenie. Obavy z islamu v Európe. Výskyt fundamentalizmu v náboženstve, jeho ciele. Predstavitelia islamského fundamentalizmu. Kutbovo učenie. Moslimská komunita na Slovensku.