Prejavy diskriminácie a rasizmu - problém rómskej minority na Slovensku - Brezníková, Soňa
Riešenie rómskej problematiky. Postavenie Rómov v modernej občianskej spoločnosti. Kancelária právnej ochrany etnických menšín. Inakosť rómskeho obyvateľstva. Vnímanie rómskeho problému Európskou úniou.